تاریخ : چهارشنبه, ۸ بهمن , ۱۴۰۴
5

سالانه ۷۷۰ هزار تن انواع آبزیان از دریاهای کشور صید می‌شود

  • کد خبر : 21860
  • ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۳
سالانه ۷۷۰ هزار تن انواع آبزیان از دریاهای کشور صید می‌شود
معاون صید بنادر و ماهیگیری سازمان شیلات گفت: سالانه ۷۷۰ هزار تن انواع آبزیان از دریاهای کشور صید می‌شود که سهم استان‌های شمالی از این مقدار ۴۲ هزار تن در سال است.

به گزارش گیل نویس، سید پرویز محبی بعد از ظهر چهارشنبه در مراسم آغاز فعالیت مجدد کشتی تحقیقاتی گیلان در انزلی، اظهار کرد: سالانه ۷۷۰ هزار تن انواع آبزیان از دریاهای کشور صید می‌شود که سهم استان‌های شمالی از این مقدار ۴۲ هزار تن در سال است.

وی افزود: استان‌های شمالی با ۴۹ هزار تن، سهم ۶ درصدی در صید کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

محبی با اشاره به وضعیت نامطلوب ذخایر کیلکا در خزر، گفت: باید با انجام اقدامات مناسب در راستای بهبود وضعیت کیلکا و ماهیان خاویاری بیش از گذشته اقدام شود و با رهاسازی انواع آبزیان و تکثیر طبیعی و مصنوعی و ذخیره سازی گونه‌ها گام‌های مؤثری برداریم.

وی ادامه داد: صید بی رویه و غیر مجاز برخی از صیادان و بروز آسیب‌های مختلف بر بستر دریا نگران کننده است و شناسایی منابع جدید دریایی برای برداشت از آن و ایجاد اشتغال در دستور کار سازمان شیلات ایران است.

محبی همچنین گفت: برای تحقق این دو موضوع نیازمند تحقیقات و پژوهش در دریاها هستیم تا آگاهی‌ها و اطلاعات لازم را از نادانسته‌های دریا به دست آوریم اما باید در راستای انجام تحقیقات حمایت‌های مالی هم از سوی همه مسئولان انجام شود.

وی تاکید کرد: حفظ، بازسازی و برنامه‌ریزی برای برداشت ذخایر دریا اهمیت دارد و سازمان شیلات ایران شناسایی منابع جدید دریایی با هدف ایجاد اشتغال، توجه به تحقیقات علوم شیلاتی و تأمین غذای سالم جامعه را در دستور کار خود دارد.

محبی افزود: کشتی تحقیقاتی گیلان با وجود قدمت ۵۰ ساله، می‌تواند در شناسایی انواع آبزیان و انجام تحقیقات تا عمق هزار متر کمک شایانی به حفظ و شناسایی ذخایر دریا کند.

در ادامه این مراسم رئیس مؤسسه علوم تحقیقات شیلاتی کشور نیز اظهار کرد: دریای خزر از مهمترین منابع آبی دنیا محسوب می‌شود که در سالیان گذشته ذخایر و آبزیان آن دچار چالش‌های بسیار زیادی شده است.

محمود بهمنی افزود: یکی از مهمترین وظایف شیلات، تحقیقات دریایی در راستای حفاظت هرچه بهتر و استفاده بهینه از منابع و ذخایر آبی، خصوصاً خزر است.

وی با بیان اینکه شناسایی ذخایر در اعماق ۲۰۰ متری یکی از مهمترین موضوعات در دستور کار شیلات ایران است، تاکید کرد: کشتی گیلان قابلیت انجام تحقیقات تا عمق هزار متر را دارد و امیدواریم با راه اندازی مجدد این کشتی شاهد حصول نتایج و دستاوردهای مهمی برای شیلات کشور باشیم.

پایان پیام/

لینک کوتاه : https://gilnevis.ir/?p=21860

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها